The Family Venture

Young Leadership Program


“Wie authentiek is zal betere keuzes maken, gemotiveerder zijn als student en gelukkiger zijn. Leiderschap is authenticiteit.”

Als jongere moet je al veel belangrijke keuzes maken in je leven en dit is niet altijd even makkelijk. Welk profiel kies je? Welke studierichting? Wat ga je voor buitenschoolse activiteiten ondernemen? En wat voor werk wil je doen? De opties zijn oneindig groot en zowel jij als je ouders willen dat je de juiste toekomstkeuze maakt. Het belangrijkste wat je kan doen is om een keuze te maken die dicht bij jezelf ligt.

Young Leadership Program

Het Young Leadership Program is in 2015 ontwikkeld door Vera Vos-Lexmond. Het groepsprogramma wil tieners en jong volwassenen empoweren om de juiste keuzes voor zichzelf te maken. Het vergroten van zelfvertrouwen, ontdekken van talenten en versterken van eigen krachten staan hierbij centraal. Door het delen van ervaringen in een groep neemt het zelfinzicht toe en stimuleren we jongeren om de regie te nemen over hun leven. Samen kijken we naar hun visie over de toekomst, wat zij belangrijk vinden in het leven en wat ervoor nodig is om een zelfverzekerd mens te worden.

Het YLP is speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar oud die op de middelbare school zitten. Het programma wordt aangeboden in groepen van 8 tot 12 deelnemers uit dezelfde leeftijdscategorie. De onderwerpen die behandeld worden tijdens de sessies zijn volledig afgestemd op de leeftijd van de groep.

Inhoud YLP

Het YLP is een actiegericht en praktisch programma gebaseerd op coaching en de fundamenten van de positieve psychologie, waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, weerbaarheid en het versterken van sociale vaardigheden. Het programma bestaat uit 6 blokken met elk een eigen thema, te noemen: waarden, relaties, motivatie, communicatie, gevoel en richting. Binnen deze thema’s gaan de deelnemers in groepssessies aan de slag met kwesties die hun bezighouden: hoe om te gaan met groepsdruk, ouders, social media, de verwachtingen van anderen en hoe kunnen ze dicht bij zichzelf blijven? In het YLP doorlopen jongeren de stappen die nodig zijn om een zelfverzekerde, gedreven scholier te worden die in staat is zelf beslissingen te nemen.

Programma

Het YLP wordt aangeboden in Blaricum en is opgedeeld in 6 verschillende blokken/bijeenkomsten met elk een eigen thema. Een blok duurt 3 uur en bestaat uit speciaal ontwikkelde praktijkoefeningen, individuele opdrachten en deel- en ervaringssessies in groepen. Tussen de bijeenkomsten worden er individuele en/of gezinsopdrachten meegegeven aan de jongeren, zodat zij ook buiten de sessies om aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. De bijeenkomsten zijn 1 keer in de 2 weken. Deelname aan het YLP kost €85,- per bijeenkomst.

Uiteraard is er voor iedere deelnemer de mogelijkheid om gebruik te maken van individuele coaching.

Copyright 2015 - The Family Venture - Eemnesserweg 29a - 1261 HH Blaricum - +31(0)6-53522721 - vera@thefamilyventure.nl